Blijft de VS de geldpers aanzetten of stopt zij met betalen?

Beide mogelijkheden kunnen slecht voor jouw geld uitpakken.

Het afgelopen jaar heeft de Centrale bank diverse keren meer geld in de economie gepompt waarover geen tastbare goederen tegenover stonden. (= geldpers aanzetten)

Ondertussen is de staatsschuld in de VS doorgegroeid met $ 4 miljard per dag en bereikt op 2 augustus een wettelijk maximum. Daarboven mag de overheid geen betalingen meer doen.
Door ruzie tussen Republikeinen en Democraten is hierover nog geen besluit genomen. China, kredietbeoordelaars en anderen zijn bezorgd over de gevolgen van wanbetaling voor de inwoners en bezitters van schulden. Bron: Financieele Dagblad van vandaag.

Inmiddels weten we dat op allerlaatste moment het schuldenplafond is verhoogd maar dat er (veel) schade is aangericht aan het vertrouwen van de rest van de wereld en beleggers.

 

Gerelateerde berichten:

  1. Kans op stijgende inflatie Levensgroot. En het goede nieuws
  2. Welke oplossing heb jij?
  3. Spaarders betalen mee aan redding Cyprus Welk land volgt?

One Thought on “Blijft de VS de geldpers aanzetten of stopt zij met betalen?

  1. Bubble nummer zoeevl dus. Moet ik al blikken erwtensoep inslaan?Ik ben benieuwd in hoeverre de gebruikers hierop zullen reageren. Vooral omdat de meeste accounts quasi slapende accounts zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation