Eten en Drinken

Eten en drinken

Eten is iets heel persoonlijks waarbij geldt dat kant-en-klaar eten/ eenpersoonsporties meestal duurder zijn. Koken voor meerdere dagen en het daarna invriezen/ of in de koelkast bewaren, geeft minder behoefte aan kleine porties en scheelt tijd.

Producten waarvoor reclame (merknamen) wordt gemaakt, kosten meer dan bijvoorbeeld het huismerk of eigen merk. Weekmarkten zijn vaak goedkoper dan winkels.

Daarnaast is lokaal verbouwd eten tijdens het seizoen vaak goedkoper. Bijvoorbeeld:
- groente/fruit langs de weg;
- Nederlandse stamppotten/ verse groenten.

Thee is meestal goedkoper dan frisdranken en gezonder. Persoonlijk houd ik ervan om groente en fruit uit het seizoen in een blender te stoppen en te verwerken tot een lekkere verse drank die veel energie geeft. 

Op je gezondheid letten betekent op den duur ook financieel voordeel. Goed voor je lichaam zorgen, betekent dat jouw lichaam ook goed voor jou zorgt.

 Op veel verkooppunten worden etenswaren/ drinken aangeboden die veel meer kosten dan in de supermarkt. Bijvoorbeeld broodjeszaken en kantines.

 Advies

Weet jij van jezelf dat jij vaak tussendoortjes koopt, zorgt er dan voor dat jij iets in jouw tas hebt voordat jij trek/ dorst krijgt.

Gerelateerde berichten:

  1. geld besparen en toch luxe eten

Comments are closed.

Post Navigation