Heb je enig idee hoe machtig de suikerindustrie is?

Suiker levert heel wat geld op en is dus big business. Dit blijkt wel uit de vele mensen die in Brussel rondlopen en lobbyen voor de voedingsmiddelenindustrie. Het blijkt dat er veel geld mee gemoeid is om te zorgen dat bepaalde systemen wel of niet doorgaan.
.
Een goed voorbeeld is het stoplichtsysteem. Met dit systeem kan de consument in een oogopslag zien of een product gezond is of niet. Nu is dat veel lastiger te zien, je moet hiervoor echt de kleine lettertjes op het etiket zoeken. En vaak zit het ook nog behoorlijk verstopt op een verpakking. Als je te weinig kennis hebt, of te weinig tijd, dan komt het dus vaak voor dat je iets koopt waar meer suiker in zit dan je had verwacht. Hierover heeft het TV programma Zembla een boeiende uitzending met twee gerenommeerde voedingsdeskundigen.

.

Ik heb de Tv-uitzending gezien en was vooral geschokt om te horen dat bij de verkoop van sigaretten en suiker op dezelfde manier wordt gewerkt. Onderzoeken naar gezondheid naar suiker worden voornamelijk betaald door de belanghebbende fabrikanten. Een voorlichtingsbureau voor suiker richt zich met een speciale website vooral op jonge kinderen. Scholen ontvangen een behoorlijke vergoeding van de leverancier van frisdrankautomaten. Suiker heeft hetzelfde effect op onze hersenen als cocaïne. Wil je dat aan jezelf of je kinderen geven?

.

De laatste weken heb ik in de keuken ontdekt dat er prima te koken valt met minder suiker zodanig dat mijn gezinsleden het met plezier willen eten. Zonder extra veel tijd door te brengen in de keuken. Ik ben begonnen met tomatensoep met echte tomaten en zelfgemaakte saus voor salade. Ik voel mij er fit bij. Maar er zijn nog veel meer grote voordelen

Ontdek  hier hoe de suikerlobby jou beïnvloedt.

Hier staat de uitzending van Zembla

 

Meestal schrijf ik over financiële onderwerpen maar ik wilde je dit niet onthouden.

6 waardevolle reacties op dit artikel op nieuwssite  nujij.nl

 

 

 

Gerelateerde berichten:

  1. Heb je enig idee hoe machtig de suikerindustrie is? (aanvulling)

One Thought on “Heb je enig idee hoe machtig de suikerindustrie is?

  1. Pingback: Heb je enig idee hoe machtig de suikerindustrie is? (aanvulling) > Financiële Valkuilen Vermijden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation