Wat banken, verkopers en verhuurders jou
nooit zullen vertellen.

Geld besparen bij een eigen woning: Wat zullen banken jou nooit vertellen?

Veel Nederlanders betalen onnodig teveel hypotheekrente doordat hun woningwaarde gestegen is. Gemiddeld betalen deze ‘snurkers’ € 516,- per jaar teveel! De bank zal u niet vertellen dat u kunt besparen. Wij wel. Wij zijn https://www.hypotheekbond.nl/

Advies Op deze website kun je tegen een kleine vergoeding informeren of jij ook te veel rente betaalt. De hypotheekadviseur bij wie je de hypotheek hebt afgesloten kan je (waarschijnlijk) gratis vertellen of jij teveel betaalt en ook wat je daar aan kunt doen. Je kunt natuurlijk ook bij beiden advies vragen en de antwoorden met elkaar vergelijken.

Veel geld besparen als huurder
Het is mogelijk dat jij (particulier) huurt en een hoge huur betaalt of dat er is sprake van achterstallig onderhoud. Dan is het nuttig om te bekijken of huurverlaging mogelijk is zonder dat je uit de woning hoeft. Een kleine verlaging per maand kan jarenlang elke maand opnieuw voordeel opleveren.

Advies: Bekijk gratis de voorwaarden en die kun je vinden op www.vrom.nl met als zoekwoord huurverlaging of op www.huurcommissie.nl

Valkuil bij kopen in een winkel, bijvoorbeeld van keukens of meubels.
Is het een offerte of een koopovereenkomst? Als je een woning hebt gekocht of gehuurd, heb je meestal allerlei spullen nodig uit winkels. Waar moet je op letten als je goederen gaat bestellen? Advies: Teken nooit een offerte als je nog niet zeker weet dat je het product wilt bestellen. Of als alle afspraken duidelijk zijn. Je hoeft heus niet vandaag te beslissen. Wat adviseurs of verkopers in winkels ook tegen je zeggen of beloven.

De reden: De offerte wordt door ondertekening een verkoopovereenkomst met rechten en plichten. Als je van de overeenkomst af wilt, zijn er vaak kosten aan verbonden. Dit kan bijvoorbeeld 25% zijn van de aankoopprijs van een bestelde keuken of meubels. Veel geld dus.

Waar staat dat? Soms staat er in (hele) kleine letters op de voorkant van de overeenkomst een verwijzing naar de algemene voorwaarden. Vaak staan de algemene voorwaarden op de achterkant van de overeenkomst.

Bij procederen over deze kosten wint bijna altijd de verkopende partij. Dan komen er meestal ook nog extra kosten bovenop. Waarom? Je bent met je handtekening akkoord gegaan met deze kosten. Goed op letten dus.

Bedankt voor het lezen. Ik zou het waarderen als je me laat weten wat je met deze of andere tips hebt gedaan en welk voordeel je hiermee hebt behaald.

Met vriendelijke groeten, Wim Leegwater

Gerelateerde berichten:

  1. Verzekeringen opzeggen

One Thought on “Wat banken, verkopers en verhuurders jou
nooit zullen vertellen.

  1. I’ve recently been searching for precisely these details. Even though I was expecting to locate this article I’m genuinely astonished that your particular article was so easy to find and just how it properly when compared to my own , personal experience.

Post Navigation