Zo verlaag je vandaag je kans op een hart- of herseninfarct met 50%

Het drinken van minimaal 5 glazen water per dag verlaagt het risico op hart- en herseninfarct met maar liefst 50%. Je leest het goed. Dit opmerkelijke resultaat blijkt uit een grootschalig Amerikaans onderzoek uit de jaren  ‘90*. Waarschijnlijk omdat water het bloed minder stroperig maakt. Koffie, thee en frisdrank verlagen het risico niet.

Het dagelijks drinken van water maakt het ook makkelijker om op een gezonde manier op hetzelfde gewicht te blijven. Ik pas het zelf ook toe. Sinds ik in de zomer van 2014 ben afgevallen, ben ik op hetzelfde gewicht gebleven. Water helpt om afvalstoffen sneller af te voeren.

Zo pak je het handig aan

Je kunt twee glazen water drinken als je op het punt staat ’s morgens met je bezigheden te beginnen. Als je hier een gewoonte van maakt, kun het daarna niet meer vergeten. Je kunt ook twee glazen water drinken als je net bent opgestaan en daarna naar je badkamer gaat. Het is beter voor de vertering dat er enige tijd zit tussen ontbijten en water drinken.

Het is minder handig om ’s avonds laat nog veel te drinken omdat dan je nachtrust verstoord kan worden. In de winter kan warm water een aangename afwisseling zijn.

Water uit de kraan in Nederland is meestal van betere kwaliteit en tot honderden keren goedkoper dan water uit flessen. En minder belastend voor het milieu.

 

Wat kun je beter niet gebruiken?

Plastic (wegwerp) flessen voor water hebben risico’s voor je gezondheid. De stof BPA (weekmaker) die waarschijnlijk in deze verpakking zit, kan je hormoonhuishouding in de war brengen. En dat risico is onnodig

want er zijn veel alternatieven te koop als drinkbekers en flessen van andere materialen.

*Bron: Boek Fit met voedingssuplementen van Dr. Gert E. Schuitemaker en Drs. Toine de Graaf blz 149

Geen gerelateerde berichten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation